Als je bent afgestudeerd of stopt met studeren en begint te werken, zijn er enkele belangrijke administratieve zaken die je moet regelen. Deze stappen zijn eenvoudig, maar cruciaal voor het opbouwen van een vangnet voor als je werkloos raakt.
Schrijf je in als werkzoekende
Ben je net afgestudeerd en kun je nog geen werk vinden? Of werk je slechts deeltijds? Schrijf je dan in als werkzoekende. Dit is essentieel om je sociale rechten, zoals het recht op een werkloosheidsuitkering, te behouden. Inschrijven kan bij de gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling:
23-09-24
Veiligheid en gezondheid zijn permanente aandachtspunten op de werkvloer. Hoe spendeer je hier voldoende aandacht aan?
Zorg voor voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen
Veiligheid is een gedeelde verantwoordelijkheid. Voorzie daarom je medewerkers van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsbrillen, helmen, handschoenen, oordopjes of mondmaskers, zodat ze veilig aan de slag kunnen.
16-09-24
Een levensverzekering is een veelzijdige verzekeringsvorm die in verschillende varianten kan voorkomen. Het is een overeenkomst waarbij de verzekeraar belooft een geldbedrag uit te keren in een van de volgende situaties:
09-09-24
Op een plek waar veel kinderen en jongeren samenkomen, zoals op school, zijn ongelukken haast onvermijdelijk. Ook de weg van en naar school brengt risico's met zich mee. Gelukkig sluiten de meeste scholen een schoolverzekering af om deze risico's te dekken.
02-09-24
Op 4 september komt het ingelegde bedrag van de staatsbon, waarop meer dan een half miljoen Belgen vorig jaar intekenden, vrij. Maar met de dreigende daling van de spaarrentes, proberen banken nu nieuwe, veilige beleggingsopties aan te bieden. Welke mogelijkheden zijn er om je geld opnieuw veilig te beleggen?
1. Nieuwe staatsbon
26-08-24
Veel studenten zijn nog op zoek naar een kot nu het volgende academiejaar nadert en er kotschaarste heerst. Wanneer je een kamer hebt gevonden, denken veel jongeren er niet aan om ook meteen de verzekering voor hun kot te regelen. Hoe zit dat precies?
Verzekering van een studentenkot
Voor een studentenkot gelden dezelfde regels als voor een huurwoning: zowel de eigenaar als de huurder moeten zorgen voor een brandverzekering, om schade aan de woning te dekken.
19-08-24
De zomer is een heerlijke tijd voor reizen, gezellige avonden buitenshuis en barbecueën met vrienden. Helaas kunnen inbraken, barbecue ongelukken of stormschade de pret soms bederven. Met de volgende verzekeringen komt u zorgeloos de zomer door.
12-08-24
Zomer! Zon, lange dagen en… barbecueën!
Op heerlijke zomerse dagen worden de barbecues afgestoft en aangestoken. Helaas gaat het soms ook weleens mis: er ontstaat brand of mensen lopen brandwonden op. Enkele tips om het veilig te houden:
Laat de BBQ buiten
Gebruik je BBQ altijd buiten, ook als het regent. Binnen barbecueën is levensgevaarlijk door de hoge concentratie koolmonoxide in de rook, die giftig is en kan leiden tot ernstige ziekte of zelfs de dood.
05-08-24
Je vakantie kan snel veranderen in een nachtmerrie wanneer je het slachtoffer wordt van diefstal of je documenten verliest. Hier zijn enkele tips om dit te voorkomen:
29-07-24
Er zijn tegenwoordig verbeteringen in anti-diefstalsystemen. Gelukkig maar! Veel voertuigen zijn nu uitgerust met volg- en terugvindprogramma's.
Dankzij deze ontwikkelingen worden gestolen auto's en motoren vaak binnen een dag teruggevonden. Hierdoor richten dieven zich nu steeds vaker op oudere modellen zonder moderne beveiliging.
Deze website maakt gebruik van functionele, analystische en marketingcookies. Deze cookies verzamelen anonieme gegevens over je surfgedrag waarmee we de website beter laten werken en deze aan jouw interesses aanpassen.